main logo

Установка вхідних дверей своїми руками: етапи і професійні секрети

Деякі люди вважають, що правильно змонтувати вхідні двері може лише професіонал. Насправді, якщо дверне полотно виготовлено відповідно до технологічних вимог, то навіть новачок без досвіду зможе правильно змонтувати конструкцію своїми руками. В процесі установки якісних дверей не виникне «неприємні сюрпризи» чи «технологічні тупики». Купивши якісні двері «Armada» від виробника, ви можете скористатися нашою простою інструкцією по монтажу.

Готуємо проріз


Жоден зловмисник не зможе зняти двері з петель, якщо вона була встановлена правильно і з урахуванням особливостей технології монтажу. Надійність дверей багато в чому залежить від щільності її прилягання до отвору. Перш ніж ставити двері, потрібно звузити вхідний отвір до оптимального розміру. Отвори між коробкою і отвором повинні бути не більше 1,5-2,5 мм, згодом вони будуть герметизовані за допомогою монтажної піни. Якщо отвори будуть більшими за розміром, двері виявиться в «підвішеному» стані.

Установка входных дверей

Розширити дверний проріз можна за допомогою болгарки або перфоратора, а ось якщо потрібно зменшити отвір, то зайві 5-10 см закладають цеглою або закривають металевим куточком. Якщо отвір дуже вузьке, його також можна заповнити цементним розчином.

Ставимо коробку і полотно


Купуючи двері вхідні за ціною набагато нижчою за ринкову, ви ризикуєте своєю безпекою. Тому вибираючи вхідні дверну конструкцію, звертайте увагу і на ціну, і на виробника. Надійні двері з хорошим рівнем захисту просто не може коштувати дешево.

Встановити якісні вхідні двері від перевіреного виробника легше, ніж нерівні «бляшані» китайські конструкції, які не відповідають жодним загальноприйнятим нормам. Вибравши якісне полотно, можна приступати до установки.

  • На першому етапі потрібно оцінити загальний вид майбутньої конструкції. Для цього вдавлюємо двері в отвір, а потім відкриваємо її перпендикулярно до нього (на 90 градусів). Для додання дверного полотна більшої стійкості ставимо підпірку під нижній край.
  • Маємо в своєму розпорядженні блок дверний конструкції так, щоб його площині чітко співвідносилися з рівнем по вертикалі. Для цього спочатку потрібно виставити рівень на стійку з петлями, потім зміцнити нижній кут з іншого боку дверей брусами або клинами з дерева. Після цього слід поставити конструкцію в потрібне положення. Якщо полотно змонтовано без помилок, то після здійснення цих дій площину конструкції вирівняється. Нерівній залишиться хіба що площину прилягання полотна до стіни отвору. Цю проблему ми вирішимо далі.
  • Орієнтуємо дверну коробку по стіні. При цьому не слід висувати її вниз або вгору. Процедуру потрібно провести дуже акуратно, інакше в майбутньому двері буде відкриватися мимовільно (під тиском своєї ваги через кривизни стін).
  • На цьому етапі слід зафіксувати дверну коробку. Для цього просвердлюємо в проушинах отвори і закріплюємо в них анкери, не затягуючи їх. Потім робимо цю ж процедуру з анкерами на протилежному боці дверей.
  • Використовуючи рівень, затискаємо анкерні гвинти у навісів (при цьому утримуючи вертикаль стійки з навісами). Орієнтуючись на рівень, затягуємо або відпускаємо кожен з анкерних гвинтів з обох боків дверей по черзі. Після цього дверна конструкція буквально «висне» на анкерах і навіть трохи хитається. Згодом ми зміцнимо її, запінили щілини монтажною піною.
  • На передостанньому етапі потрібно закрити двері і переконатися, що язичок замка вільно входить у відповідний отвір. Якщо з цим виникають складності, значить, дверне полотно встановлено «криво», і потрібно ще раз відрегулювати його по рівню.
  • Завершальний етап - це фіксація полотна. Щоб провести цю процедуру, озброюємось балоном монтажної піни (поліуретановий герметик). Струшуємо його як слід (або підігріваємо в теплій воді для збільшення кількості піни), а потім герметизируем отвори між коробкою і стіною. А ось отвір під порогом заповнювати не піною, а розчином цементу. Піну для герметизації порога використовувати не можна, адже через постійну навантаження піна рано чи пізно зруйнуватися.

Встановлена ​​конструкція повинна «відстоятися». На це потрібно виділити не менше дня. Протягом цього часу монтажна піна затвердіє, після чого двері буде міцно триматися в отворі. Слід завбачливо узгодити дату монтажу конструкції, щоб протягом цього періоду ніхто не входив і не виходив (не відчиняв і не закривав двері). В іншому випадку герметичність піни буде порушена, що призведе до зниження міцності дверної конструкції.

Якість виготовлених дверей істотно впливає на легкість процесу установки. Купити вхідні двері в Києві можна в компанії «Armada». Металеві двері від виробника «Armada» відповідають всім технологічним вимогам, які враховують існуючі інтелектуальні та силові методи злому. Це найкраща гарантія вашої безпеки!