main logo

Що робити, якщо купили вхідні двері, і вона скрипить?

У магазині «Армада» можна купити вхідні двері різноманітних модифікацій. Їх вибору слід приділити належну увагу, оскільки це «візитна картка» вдома. Якщо при установці конструкція відкривається безшумно, то з часом може виникнути скрип. Поскрипування часто дратує, тому необхідно позбутися від проблеми якомога раніше. Фахівці компанії допоможуть усунути причини скрипу вхідних дверей.

Что делать, если купили входную дверь, и она скрипит?

Причини, за якими може скрипіти вхідні двері

Причинами такого явища можуть стати:

  1. Дефект установки. Якщо двері встановлювали недобросовісні майстри, це могло призвести до того, що вона розташовується не зовсім рівно. Це загрожує в подальшому деформацією самого полотна і стає причиною того, чому скриплять двері. Усунути помилку зобов'язані працівники, які їх встановлювали.
  2. Засмічення дверних петель. Часто засмічення зовнішніх петель відбувається, якщо двері мають відкритий доступ до пилу і бруду з вулиці. Виправити проблему не так складно: треба продути петлі (підійде простий фен для сушіння волосся) і змастити. При значному засміченні продування не допоможе, необхідно зняти двері з петель, очистити від бруду і обробити мастилом.
  3. Закінчилася мастило. Для ефективної експлуатації вхідних дверей її потрібно систематично змащувати (приблизно раз на рік). Неприємний скрегіт може свідчити, що настав час чергового змазування. Потрібно підняти полотно і, притримуючи його, змастити петлі. Радимо при наявності прихованих петель не проводити мастило самостійно, щоб не завдати шкоди їхньому здоров'ю. Бажано звернутися за допомогою до професіоналів.
  4. Провисання дверей. Полотно може просісти або тертися об коробку, що призводить до того, що скрипить двері. Свідченням провисання стануть сліди тертя, які видно неозброєним оком. Провисання призводить до розбіжностей ригелів з пазами, що провокує скрип. Виправити проблему можна тільки шляхом регулювання кріплення петель. Провисання в багатьох випадках спостерігається в нових квартирах, де характерним може бути явище усадки будинку. Вирішити питання зобов'язані ті, хто встановлював двері.

Неприємний звук при відкриванні дверей може з'явитися через деякий час після початку експлуатації. В інших випадках скрип чується вже практично відразу після установки.

Чим змастити вхідні двері, щоб не скрипіли?

Мастильні засоби, призначені для обробки дверних петель, доступні в багатьох магазинах. Але іноді хочеться швидше позбутися від настирливого скреготу, і тоді користувачі замислюються над питанням: чим змастити двері, щоб не скрипіли, використовуючи підручні речовини? Можна замінити мастило речовиною з аналогічними властивостями. Якщо скрипить вхідні двері, можна використовувати:

  • Аерозоль WD. Речовина містить до 20% мастильних інгредієнтів. Оскільки є дозатор, їм зручно змащувати важкодоступні місця. Мінусом є короткостроковість дії.
  • Литол (машинне масло). Засіб для змащення автомобілів може усунути причину того, чому скриплять вхідні металеві двері.
  • Рослинна олія. Для негайного ефекту це засіб можна використовувати. Але на масло швидко налипає бруд і пил, а дія його буде недовгим.

Перш ніж приступати до змазування петель, проведіть ретельний огляд деталей, підготуйте засіб, необхідні інструменти, ганчір'я. Потім проведіть процедуру змащування, дотримуючись зазначених на засобі рекомендацій.

Де купити вхідні двері з якісною установкою в Києві?

Якщо ви визначили причину того, чому скрипить вхідні двері, але її не вдалося усунути, конструкцію доведеться замінити. Можливо, вона вже своє відслужила. Ціна вхідних дверей буде залежати від конструктивних особливостей і матеріалів виготовлення. А придбати їх можна в компанії «Армада». Досвідчені фахівці проведуть монтаж двері швидко і якісно, вона вже точно не буде скрипіти.