main logo

Встановити двері самостійно або скористатися послугами професіоналів?

Купивши нові двері, вам доведеться зробити вибір - замовити послугу професійної установки або заощадити і змонтувати конструкцію самостійно. Не поспішайте кликати на допомогу сусіда і гуглити інструкцію в інтернеті. У цій статті розповімо, чому установку дверей все ж варто довірити фахівцям.

Складнощі самостійного монтажу


На жаль, двері, встановлена недосвідченим майстром, може просто не закритися. Розповідаємо, чому ідея зробити все «своїми руками» - це не завжди правильне рішення.

Монтаж полотна - це ювелірна робота. Слюсар повинен мати спеціальні навички і вміння, наприклад, досвід роботи з електроприладами. Якщо ви не стикалися з серйозними «ремонтними» завданнями раніше, не варто спокушати долю і експериментувати з нових вхідних конструкцією.

Входные двери

Необхідний напарник. На деяких етапах монтажу полотно або коробку необхідно підтримувати, тому самостійно їх встановити практично неможливо. Якщо ви все ж примудрилися поставити коробку самі, то результат може бути плачевним: через кілька тижнів або місяців вона перекоситься.

В процесі установки міжкімнатних дверей недосвідчений фахівець може пошкодити полотно і раму.

Вам буде складно правильно підібрати фурнітуру. На ринку представлено багато видів фурнітури. У всьому цьому різноманітті може розібратися лише фахівець, який займається монтажем полотен на професійному рівні. Майстрам відомі всі особливості різних моделей і модифікацій.

Порада! Не відмовляйтеся від послуг майстрів фірми-виробника. Установка вхідних дверей повинна бути якісною, адже в іншому випадку полотно буде «слабкою ланкою» в системі захисту вашого будинку.

Професіонали встановлять двері відповідно до технологічних вимог. Це збільшить термін їх експлуатації! Процедура займе всього пару годин, а в особливо складних проектах - не більше доби (якщо виріб має нестандартну конструкцію). Якщо щось піде не так, майстер на місці скоректує отвір або конструкцію (підбере інші петлі, вирівняє коробку).

Установка дверей міжкімнатних: рекомендації від професіоналів

Спершу полотно коштує правильно розпакувати. Не варто знімати з вироби плівку, інакше в процесі монтажу на ньому можуть утворитися подряпини і потертості. Далі перевірте всі деталі дверної коробки і з'єднайте окремі компоненти за допомогою ступеневої зачеплення в пази з використанням дерев'яної підкладки. На поверхню при цьому слід покласти кілька шарів тканини.

Після цього потрібно скріпити деталі за допомогою шуруповерта та дрилі з битою. Готово? Приступаємо до підготовки дверного отвору. Вирівняйте поверхню і залийте все отвори синтетичним клейовим матеріалом. Потім прикріпіть коробку до отвору скобами або дюбелями (отвори для них потрібно просвердлити заздалегідь). Заповніть щілини піною і зріжте її залишки після висихання (доведеться почекати добу).

Межкомнатные двери

Коли коробка змонтована, зробіть розмітку і прикрутіть базові деталі петель на раму, а відповідні елементи на двері. Уважно стежте за правильністю розміщення петель лівостороннього або правостороннього типу.

Монтаж вхідних дверей


При установці вхідних дверей слід дотримуватися такого алгоритму:

  • спочатку демонтуємо старі двері і готуємо отвір (розширюємо його або звужує, збиваючи укоси);
  • прикріплюємо лиштви до короба, а потім встановлюємо ручку і циліндр;
  • монтуємо двері в отвір і фіксуємо її дерев'яними клинами (перевіряємо, чи знаходиться вона на рівні);
  • забиваємо по чотири анкера з кожного боку, а потім встановлюємо під них дерев'яні клини (і ще раз перевіряємо, на рівні чи знаходиться полотно);
  • затискаємо анкера і запінюваємо блок.


Без знань, умінь і навичок встановити вхідні і міжкімнатні двері самостійно досить складно. Ви легко можете пошкодити короб, полотно і фурнітуру. У підсумку покупка нових компонентів і зіпсований настрій обійдуться набагато дорожче, ніж робота фахівців.

Якщо ви купите вхідні двері в компанії «Armada», можете розслабитися і забути про всі проблеми з установкою. Досвідчена команда майстрів вирівняє отвір, швидко і без пилу демонтує старі і встановить нові вхідні двері з технологічних і будівельним нормам. Якісний монтаж і зламостійкі двері від виробника «Armada» - це ваша безпека і комфорт.