main logo

Просіли вхідні двері - що робити і як виправити?

Ви повертаєтеся додому після важкого робочого дня, підходите до дверей, повертаєте ключ у замку, беретеся за ручку - і вхідні двері з працею і скрипом впускає вас у житло. Знайома історія? Навіть якщо нічого серйозного ще не сталося, але конструкція вже працює не так, як треба, пора задуматися - чи ті двері вхідні купити ви вирішили свого часу.

Цілком ймовірно, що вхідні конструкція тільки почала просідати, або з нею це вже сталося. Це серйозна проблема, яку потрібно вирішити якомога швидше. Навряд чи вам сподобається ситуація, коли в певний момент двері остаточно перестане відкриватися. Сьогодні розбираємося, чому з'являються провисання, і що з цим робити.

Як зрозуміти, що вхідні двері просіла?

Ця проблема не трапляється одномоментно. Як правило, ситуація погіршується протягом багатьох місяців і навіть років. Виявляється одна ознака, потім другий, третій. Вам варто проявити занепокоєння, якщо:

  • полотно початок скрипіти при відкриванні та закриванні;
  • виникає стукіт, тертя стулки про короб в будь-якій точці;
  • закривати і відкривати двері з кожним тижнем стає все складніше;
  • став підклинювати замок, і провертати ключ все важче;
  • виникли протяги, яких бути не повинно в принципі.

Це досить поширені проблеми, у яких є свої цілком конкретні причини. І зрозумівши, що спровокувало перекіс дверної конструкції в вашому випадку, ситуацію можна буде виправити.

Просела входная дверь

Основні причини просідання вхідних дверей

Чим дорожче двері, тим менше з нею повинно бути проблем. В цілому, це твердження не далеко від істини. Але не завжди на вхідні двері ціна визначає термін їх безвідмовної і бездоганною служби. Як правило, полотно провисає з таких причин:

  • петлі елементарно зносилися з часом;
  • кріплення петель ослабли і розбовталися через надмірну маси полотна;
  • двері була змонтована неправильно, і порушилася геометрія самого короба.

Зрідка проблема виникає через усадки самої будівлі, але в такому випадку вирішити її можна тільки перевстановлення конструкції. Від цього не застраховані навіть найкращі двері вхідні в Києві.

Чиним просевшего вхідні двері

Вирішення питання залежить від причини, яка призвела до перекосу дверного полотна. Розглянемо основні алгоритми дій.

Що робити, коли петлі зносилися?

Згодом будь-які петлі стираються в зонах зіткнення рухомих деталей. Коли дверні петлі стерлися, їх можна замінити. Це найпростіший спосіб, якщо вони прикручені. У випадку з привареними варіантами все трохи складніше і залежить від типу:

  • традиційної петлі повну функціональність можна повернути, підклавши під її верхню частину одну або кілька шайб;
  • у випадку з сучасними петлями на опорних або кулькових підшипниках для ремонту досить замінити подшипниковую деталь.

Якщо жоден з варіантів не підходить, петлі змінюються на аналогічні за своїми характеристиками або більш потужні.

Що робити, коли петлі ослабли?

Компанія "Armada" пропонує двері вхідні в Києві з привареними петлями. У виробництві ми використовуємо кульові регульовані петлі, тому труднощів з їх регулюванням не виникає. Так, якщо причиною перекосу дверного полотна виявилися петлі, це можна перевірити візуально. Усувається проблема легко, а саме: потрібно відкрутити зверху на петлі декоративну заглушку, потім шестигранним ключем відрегулювати її.

Є варіант, з яким виправити ситуацію ще легше. Для цього можна викликати майстра-установника. Він швидше і точніше відрегулює петлі до початкового робочого стану.

Що робити, якщо перекосило дверний короб?

Це найбільша неприємність, яка виникає через неправильне монтажу або надмірного навантаження на коробку. Імовірність такої несправності можна виключити, якщо ви вирішите вхідні двері купити в компанії "Armada", де надійність конструкції і установки ретельно контролюється.

Порушення геометрії або положення коробки виправляється досить складно. І для цього будуть потрібні послуги фахівців. Видаляється монтажна піна, послаблюються кріплення, за допомогою кілочків і прокладок коробка підганяється до ідеального стану, і потім закріплюється повторно.