main logo

Дверна фурнітура та що про неї необхідно знати

Одним з важливих елементів кожного приміщення вважаються двері. Вони відповідають як за захист і безпеку приміщення, так і за естетичну складову всієї кімнати. Вдало підібрана модель може стати яскравим фінальним елементом декору. Створення комфорту забезпечується не тільки самим дверним полотном, але і всіма найдрібнішими механізмами. Багато покупців задаються питанням: що входить у дверну фурнітуру? Ручки, петлі, замки, доводчики — все це і багато іншого робить конструкцію красивою, міцною і зручною у використанні.

Особливості дверної фурнітури

Вибір дверей не закінчується тільки моделлю та кольором конструкції. Для того щоб пристрої повноцінно виконували своє призначення, особливу увагу необхідно приділити фурнітурі. Виробники пропонують велику кількість доступних для установки варіантів. Всі аксесуари виготовляються з міцних матеріалів. У більшості випадків перевага віддається латуні, алюмінію та сталі. Невдало підібрана фурнітура може призвести до:

  • порушення тепло- і звукоізоляції;
  • появи тріщин і зазорів на самих дверей;
  • скорочення терміну служби всієї конструкції.


Важливим буде також вдале поєднання всіх елементів із загальною стилістикою приміщення та кольором дверного полотна.

Список необхідної фурнітури для дверей

Список необхідної фурнітури для дверей

Для того щоб не помилитися з вибором відповідної моделі, необхідно знати, що таке дверна фурнітура та що в неї входить.

Види фурнітури

Умовно всю фурнітуру дверну розділяють на:

  1. Основну — сюди входять петлі, які утримують полотно, вічко та ручка.
  2. Додаткову — до неї відносяться доводчики, накладки, шпінгалети, ланцюжки й обмежувачі.


Замки

Купити вхідні двері без замка неможливо. Адже він відповідає за безпеку житла. Фахівці виділяють кілька видів замків:

  • накладной – крепится на поверхность дверного полотна;
  • врізний — є частиною самих дверей.


Доводчики

Для плавного зачинення дверей використовують спеціальні доводчики. Вони підбираються індивідуально під кожну конструкцію та залежать від масивності полотна. За допомогою цього елемента зберігається зовнішній вигляд рами.

Ручки

Дверна ручка з язичком виконує роль фіксатора. Виділяють такі їх основні види:

  • натискні — встановлюються найчастіше в комплекті з замком, для відкриття дверей на ручку слід натиснути для спрацьовування запірного механізму;
  • поворотні — схожі з попереднім видом, але для відкриття дверей потрібно ручку повернути навколо своєї вісі;
  • стаціонарні — не мають в комплекті замку, їх функція проста — відкрити двері, тримаючись за саму ручку.


При виборі дверної ручки в першу чергу слід звертати увагу на зручність використання та дизайн виробу. Він повинен підходити під загальну стилістичну тематику конструкції.

Компанія «Армада Київ» займається виробництвом дверних конструкцій починаючи з 2007 року. За цей час ми встигли стати одними з лідерів на ринку продукції в Україні. Купити міжкімнатні двері в Києві зі складу можна, оформивши замовлення на сайті. Менеджери готові в найкоротші терміни допомогти вирішити всі питання пов’язані з вибором моделі, оплатою і доставкою товару. В послуги компанії також входить якісний монтаж конструкції. Для отримання максимального результату в облаштуванні будинку слід довіритися професіоналам.