main logo

Що робити, якщо вхідні двері не відкриваються ключем

Вхідні двері — це конструкція, від справності якої залежить повна безпека всього приміщення. Будь-яка конструкція схильна до впливу зовнішніх факторів і не застрахована від поломки. Хоча б раз у житті кожна людина стикалася з тим, що вхідні двері не зачиняються або навпаки не дають потрапити всередину будинку.

Чому вхідні двері не відкриваються ключем

вхідні двері не відкривається ключем

Причин, чому не відкриваються вхідні двері за допомогою ключа, досить багато:

  1. Всередині свердловини застрягли сторонні предмети або бруд. Найчастіше таке трапляється з циліндричними замками.
  2. Розбухання одвірків. Це може бути пов’язано із затопленням або підвищеним рівнем вологості.
  3. Була здійснена спроба злому замка за допомогою підручних засобів або не рідного ключа.
  4. ППерекіс дверного полотна. Виникає під час усадки нового будинку. Фахівці стверджують, що вона може відбуватися ще протягом 2-3 років після здачі проекту.
  5. Заводський брак конструкції.
  6. Низька якість дверної фурнітури.
  7. Некоректна установка дверей.

Дуже багато проблем вирішуються за допомогою проведення своєчасної профілактики та догляду за конструкцією.

Поради для усунення поломки

Уникнути подібних проблем можна, своєчасно усуваючи дрібні неполадки. Також багато що залежить від виробника та якості самого виробу. Щоб бути спокійним і не очікувати підступу від дверної конструкції, слід звертатися тільки до перевірених виробників з багаторічним досвідом роботи.

Що робити, коли замок вхідних дверей не відкривається? Якщо це сталося з металевою конструкцією, то швидше за все з ладу вийшов замок. Щоб його привести в рух, необхідно скористатися кількома додатковими пристосуваннями. У цьому випадку слід взяти ніж, молоток, щітку, клин і мастило або олію. Якщо замок заклинило через те, що в нього потрапило сміття, то щітка та ніж допоможуть з легкістю його позбутися.

Бувають ситуації, коли ключ увійшов в отвір, але його не виходить провернути. У цьому випадку немає необхідності у застосуванні грубої сили. Досить використовувати будь-яке мастило. Найкраще, якщо це буде спеціальний засіб - WD-40.

Що робити, якщо не закривається замок вхідних дверей через застряглого в ньому ключа? В цьому випадку необхідно підготувати ломик, плоскогубці або дриль. Якщо краєчок ключа все ж трохи визирає, то завдання трохи спрощується. Добравшись до нього інструментом, слід намагатися максимально за нього вхопитися і спробувати дістати, не ламаючи при цьому всю конструкцію.

Компанія «Армада Київ» починаючи з 2007 року впевнено завойовує визнання покупців. Щомісяця сюди звертається велика кількість покупців. Тут можна купити вхідні двері в Києві за вигідною ціною і в хорошій якості. Досвідчені менеджери завжди готові допомогти замовникам визначитися з вибором відповідної двері, а майстри з її установкою.